Odnośniki
- Indeks
- Fern Michaels - Tylko Ty, Książki, Fern Michaels
- Fale Dunaju(1), Przepisy na ciasta i wiele innych
- Fale Dunaju z czereśniami z likieru, Przepisy
- Faszerowana szynka w galarecie, przepisy, najnowsze
- Fettuccine z tuńczykiem i szparagami, Przepisy do wideoprzepisów P.B
- Faszerowana rolada drobiowa, przepisy
- Faworki czyli chrust, Przepisy
- Faworki, PRZEPISY ciastka,ciasta
- Feta smażona z ziołami(1), przepisy(2)
- Filet w musztardzie na sałacie, Przepisy
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- marekfurjan.xlx.pl
|
Filety z kurczaka w figach i miodzie, PRZEPISY KULINARNE ALKOHOLE I NIE TYLKO, Mięso - drób(6)
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Filety z kurczaka w figach i miodzie Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, 1 kurza wątróbka, 16 fig, ewentualnie 1 łyżka orzeszków piniowych, 1 łyżka mąki, 2 łyżki oleju, 2 łyżeczki masła, 1 cebula, 2 łyżki miodu, 1 łyżka octu z cydru (lub innego octu winnego), sól, pieprz Autor: Hanna Orzechowska Sposób przyrządzania: Figi umyć i wysuszyć. Rozgrzać w małej patelni 1 łyżeczkę masła i na średnim ogniu smażyć wątróbkę, po trzy minuty z obu stron (nie myć patelni po smażeniu). Pokroić drobno cztery figi oraz usmażoną wątróbkę i wymieszać z orzeszkami. Ostrym nożem przekroić każdy filet na pół, ale nie do końca. Wsunąć farsz figowy między dwie połowy każdego fileta i spiąć je wykałaczkami. Oprószyć mąką. W dużej patelni rozgrzać olej, dodać 1 łyżeczkę masła, położyć filety, dodać cebulę pokrojoną w cienkie plasterki. Smażyć na średnim ogniu. Przekroić pozostałych 12 fig na cztery części. W małej patelni na niewielkim ogniu podgrzać ocet, dodać miód i podgrzewać, mieszając, póki się nie rozpuści. Po 7-8 min przewrócić filety i ułożyć wokół nich pokrojone figi. Smażyć 5 min, następnie oblać filety i figi zawartością małej patelni, smażyć jeszcze 5 min. ...
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plgbp.keep.pl
|