Fettuccine z tuńczykiem i ...

image Indeks       image Finanse,       image Finanse(1),       image Filozofos,       image Fesenjan,       image Fenix,       

Odnośniki

Fettuccine z tuńczykiem i szparagami, Przepisy do wideoprzepisów P.B

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Fettuccine z tuńczykiem i szparagami

w 30 minut   dla 4 osób

Składniki:

1 kostka Bulionu z oliwą z oliwek i ziołami Knorr
500 g makaronu fettuccine
4 łyżki oliwy
3 posiekane ząbki czosnku
2 cebule posiekane
125 g świeżych zielonych szparagów ugotowanych i pokrojonych w słupki
3 łyżki posiekanych kaparów
2 duże dojrzałe pomidory, bez skórki, bez nasion pokrojone w kosteczkę
400 g odsączonego tuńczyka z puszki
3 łyżki posiekanej bazylii
pieprz, sól

Jak przygotować:

1. Zagotuj w dużym garnku wodę. Dodaj 1 kostkę Bulionu z oliwą z oliwek i ziołami Knorr, wymieszaj i gotuj minutę.
2. Wrzuć makaron fettuccine, wymieszaj i gotuj, aż będzie al dente.
3. Na patelnię wlej oliwę i podsmaż na niej czosnek. Kiedy zacznie skwierczeć, dodaj posiekane cebule i zeszklij.
4. Dodaj szparagi, kapary, pomidory , tuńczyka i bazylię.
5. Odcedź makaron i przełóż do miski. Wymieszaj z pozostałymi składnikami, dopraw pieprzem i solą. Podawaj od razu.

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • gbp.keep.pl