Filet z pangi w warzywach z grilla

image Indeks       image Finanse,       image Finanse(1),       image Filozofos,       image Fesenjan,       image Fenix,       

Odnośniki

Filet z pangi w warzywach z grilla, kulinarnie, przepisy z Biedronki

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Filet z pangi w warzywach z grilla

Składniki: 4 filety z pangi (ok. 150 g na osobę), pęczek włoszczyzny, 1 cytryna, po 1 łyżeczce tymianku i oregano, 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 100 g masła, sól, pieprz.

Przygotowanie: Filety rozmroź i osusz. Rybę przypraw solą, pieprzem, tymiankiem, oregano, sokiem z cytryny i odstaw w chłodne miejsce na minimum 30 minut. Włoszczyznę oczyść i pokrój w paski. Weź dużą tackę do grillowania i połóż na niej duży płat folii aluminiowej. Na folii ułóż filety, po czym obłóż je warzywami. Na górze ułóż grudki masła. Całość przykryj drugim płatem folii i umieść tackę na grillu na niezbyt mocnym ogniu. Grilluj około 20 minut. Tak przygotowana ryba najlepiej smakuje z grzankami.

Przygotowanie: 20 minut

Czas oczekiwania: 2 godziny

Pieczenie: 1 godzina

Wartość energetyczna jednej porcji potrawy,
bez dodatków, wynosi ok. 370 kcal.

Porcja dla 4 osób

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • gbp.keep.pl