Faszerowana rolada drobiowa, przepisy
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Faszerowana rolada drobiowa Składniki · 400 g piersi drobiowych · 100 g słoniny · 2 szalotki · 200 g ziemniaków ugotowanych w łupinach · 2 jajka · 2 łyżki mąki · sól i pieprz · 600 g botwiny · 60 g masła · odrobina mąki · Mięso wraz ze słoniną, obranymi szalotkami i ziemniakami zmielić w maszynce do mięsa, wymieszać z jajkami i mąką, doprawić do smaku solą i pieprzem. · 2 Liście botwiny odciąć od łodyżek i w kilku porcjach obgotować w słonej wodzie, opłukać zimną wodą, osuszyć. Łodyżki pokroić na małe kawałki, krótko dusić w 40 g masła, przyprawić solą i pieprzem. · 3 Mięso ułożyć na folii i rozwałkować na prostokątny placek grubości 11/2 cm. Ułożyć na nim warzywa, można też dosypać trochę orzeszków pinii. Zrolować, ułożyć w formie, złączeniem do dołu, oprószyć mąką i piec na środkowym poziomie rozgrzanego piekarnika. W trakcie pieczenia często smarować masłem
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plgbp.keep.pl
|