Faszerowana rolada drobiowa

image Indeks       image Finanse,       image Finanse(1),       image Filozofos,       image Fesenjan,       image Fenix,       

Odnośniki

Faszerowana rolada drobiowa, przepisy

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Faszerowana rolada drobiowa

 

Składniki

·         400 g piersi drobiowych

·         100 g słoniny

·         2 szalotki

·         200 g ziemniaków ugotowanych w łupinach

·         2 jajka

·         2 łyżki mąki

·         sól i pieprz

·         600 g botwiny

·         60 g masła

·         odrobina mąki

·         Mięso wraz ze słoniną, obranymi szalotkami i ziemniakami zmielić w maszynce do mięsa, wymieszać z jajkami i mąką, doprawić do sma­ku solą i pieprzem.

·         2

Liście botwiny odciąć od łodyżek i w kilku porcjach obgotować w sło­nej wodzie, opłukać zimną wodą, osuszyć. Łodyżki pokroić na małe kawałki, krótko dusić w 40 g masła, przyprawić solą i pieprzem.

·         3

Mięso ułożyć na folii i rozwałkować na prostokątny placek grubości 11/2 cm. Ułożyć na nim warzywa, można też dosypać trochę orzesz­ków pinii. Zrolować, ułożyć w for­mie, złączeniem do dołu, oprószyć mąką i piec na środkowym pozio­mie rozgrzanego piekarnika. W trakcie pieczenia często smaro­wać masłem

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • gbp.keep.pl