Odnośniki
- Indeks
- Filet z indyka zapiekany z brokułami, PRZEPISY KULINARNE ALKOHOLE I NIE TYLKO, Mięso - drób(6)
- Filety z kurczaka w figach i miodzie, PRZEPISY KULINARNE ALKOHOLE I NIE TYLKO, Mięso - drób(6)
- Filety z kurczaka na szpinaku, PRZEPISY KULINARNE ALKOHOLE I NIE TYLKO, Mięso - drób(6)
- Filety z kurczaka z pieczarkami zapiekane z serem, Przepisy domowe
- Filet z pangi w warzywach z grilla, kulinarnie, przepisy z Biedronki
- Fale Dunaju z czereśniami z likieru, Przepisy
- Faszerowana szynka w galarecie, przepisy, najnowsze
- Fettuccine z tuńczykiem i szparagami, Przepisy do wideoprzepisów P.B
- Filety z kurczaka pysznie nadziane, przepisy
- Filet z łososia na pieczarkach, przepisy kulinarne
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- emily.opx.pl
|
Faworki, PRZEPISY ciastka,ciasta
[ Pobierz całość w formacie PDF ] Faworki Składniki: · 25 dag mąki pszennej · 4 dag cukru pudru · 1 łyżka masła · 3 żółtka · 5 - 10 dag śmietany · 1 kieliszek spirytusu · szczypta soli · 50 dag smalcu do smażenia · cukier puder z cukrem waniliowym do posypania Przepis na faworki: Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtka, cukier, szczyptę soli, spirytus i tyle śmietany, aby ciasto było twarde jak na makaron. Dobrze wyrobić i wybijać wałkiem tak długo, aż będą tworzyły się pęrzerze. Następnie ciasto przykryć ściereczką i zostawić w chłodnym miejscu na 1 godzinę, po czym rozwałkować cienko bez posypywania mąką i uformować faworki. Jak formować faworki: ciasto pokroić na paski o długości 10 cm i o szerokości 3 cm, każdy pasek przeciąć pośrodku i przełożyć jeden koniec paska przez przecięcie i przeciągnąć. Faworki smażyć na rozgrzanym tłuszczu po obu stronach na złoty kolor. Po usmażeniu faworki ułożyć dla osączenia na bibule, następnie przełożyć na półmisek i posypać cukrem pudrem z dodatkiem cukru waniliowego. ...
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plgbp.keep.pl
|