Odnośniki
- Indeks
- Filet z indyka zapiekany z brokułami, PRZEPISY KULINARNE ALKOHOLE I NIE TYLKO, Mięso - drób(6)
- Filety z kurczaka w figach i miodzie, PRZEPISY KULINARNE ALKOHOLE I NIE TYLKO, Mięso - drób(6)
- Filety z kurczaka na szpinaku, PRZEPISY KULINARNE ALKOHOLE I NIE TYLKO, Mięso - drób(6)
- Filety z kurczaka z pieczarkami zapiekane z serem, Przepisy domowe
- Filet z pangi w warzywach z grilla, kulinarnie, przepisy z Biedronki
- Fale Dunaju(1), Przepisy na ciasta i wiele innych
- Fale Dunaju z czereśniami z likieru, Przepisy
- Faszerowana szynka w galarecie, przepisy, najnowsze
- Fettuccine z tuńczykiem i szparagami, Przepisy do wideoprzepisów P.B
- Filety z kurczaka pysznie nadziane, przepisy
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- commandos.opx.pl
|
Feta smażona z ziołami(1), przepisy(2)
[ Pobierz całość w formacie PDF ] Feta smażona z ziołami Składniki: 40 dag twardego sera typu feta cebula 4-6 łyżek oliwy sok z połowy cytryny 2 ząbki czosnku po łyżce posiekanej bazylii i tymianku rozmarynu łyżeczka suszonych ziół prowansalskich pieprz oliwa do smażenia Przygotowanie: Fetę dokładnie osączyć z zalewy, pokroić w kostkę o boku około 2 cm, włożyć do salaterki. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, obraną i startą na tarce o drobnych oczkach cebulą, obranym i zmiażdżonym czosnkiem, świeżymi posiekanymi ziołami oraz pieprzem. Przygotowaną marynatą zalać kostki fety, delikatnie wymieszać (by się nie rozpadły). Przykryć, odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. W tym czasie kilka razy obrócić ser, by równomiernie był nasączony marynatą. Kostki fety wyjąć z zalewy, osączyć. Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać suszone zioła prowansalskie, włożyć kostki fety i smażyć 5-6 minut (aż się zrumienią ze wszystkich stron). Usmażoną fetę osączyć na bibule kuchennej z nadmiaru oliwy, ułożyć na talerzu. Podawać na gorąco lub na zimno. Smażona feta to świetny dodatek do sałatki warzywnej, np. ogórkowej, pomidorowej, sałaty lub z kapusty pekińskiej. Fetę możesz przechowywać w marynacie, oczywiście w lodówce, nawet przez miesiąc. Osączona (niesmażona) jest świetnym dodatkiem także do błyskawicznych kanapek z sałatą lub zapiekanek. Danie na: 4 osoby Jedna porcja zawiera: 340 kcal Czas przygotowania: 20 min ...
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plgbp.keep.pl
|