Fish Pie z papryką

image Indeks       image Finanse,       image Finanse(1),       image Filozofos,       image Fesenjan,       image Fenix,       

Odnośniki

Fish Pie z papryką, Przepisy kulinarne

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Fish Pie z papryką, brokułami i puree ziemniaczanym

 

·         500g puree ziemniaczanego,

·         400g ryby bez ości (resztki ),

·         200g mąki,

·         200ml mleka,

·         150g masła,

·         1 cały brokuł,

·         1 czerwona papryka,

·         sól, pieprz, zioła prowansalskie, gałka muszkatołowa,

·         bułka tarta

                    

            

 

Z puree ziemniaczanego, ryby, 100g mąki, 100ml mleka i 50g masła zagniatamy ciasto. Doprawiamy je solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Formę do ciasta smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Wykładamy do formy naszą masę ziemniaczano – rybną i tworzymy z niej kołnierz (na brzegach, tuż przy samej blasze, formujemy jednocentymetrowej wysokości „barierkę”). Brokuł dokładnie myjemy i dzielimy na pojedyncze różyczki, a te z kolei przecinamy na pół. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w długie paski. Ze 100g masła i 100g mąki robimy zasmażkę, po czym zalewamy ją 100ml mleka, tworząc gęsty sos beszamelowy. Doprawiamy go solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Warzywa rozkładamy na cieście i zalewamy sosem beszamelowym. Pieczemy przez pół godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni

 

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • gbp.keep.pl