Odnośniki
- Indeks
- Filety z kurczaka z pieczarkami zapiekane z serem, Przepisy domowe
- Fale Dunaju(1), Przepisy na ciasta i wiele innych
- Fale Dunaju z czereśniami z likieru, Przepisy
- Faszerowana szynka w galarecie, przepisy, najnowsze
- Fettuccine z tuńczykiem i szparagami, Przepisy do wideoprzepisów P.B
- Filety z kurczaka pysznie nadziane, przepisy
- Faszerowana rolada drobiowa, przepisy
- Faworki czyli chrust, Przepisy
- Faworki, PRZEPISY ciastka,ciasta
- Feta smażona z ziołami(1), przepisy(2)
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- degrassi.opx.pl
|
Fish Pie z papryką, Przepisy kulinarne
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Fish Pie z papryką, brokułami i puree ziemniaczanym · 500g puree ziemniaczanego, · 400g ryby bez ości (resztki ), · 200g mąki, · 200ml mleka, · 150g masła, · 1 cały brokuł, · 1 czerwona papryka, · sól, pieprz, zioła prowansalskie, gałka muszkatołowa, · bułka tarta Z puree ziemniaczanego, ryby, 100g mąki, 100ml mleka i 50g masła zagniatamy ciasto. Doprawiamy je solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Formę do ciasta smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Wykładamy do formy naszą masę ziemniaczano – rybną i tworzymy z niej kołnierz (na brzegach, tuż przy samej blasze, formujemy jednocentymetrowej wysokości „barierkę”). Brokuł dokładnie myjemy i dzielimy na pojedyncze różyczki, a te z kolei przecinamy na pół. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w długie paski. Ze 100g masła i 100g mąki robimy zasmażkę, po czym zalewamy ją 100ml mleka, tworząc gęsty sos beszamelowy. Doprawiamy go solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Warzywa rozkładamy na cieście i zalewamy sosem beszamelowym. Pieczemy przez pół godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni ...
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plgbp.keep.pl
|