Filet drobiowy z sosem ...

image Indeks       image Finanse,       image Finanse(1),       image Filozofos,       image Fesenjan,       image Fenix,       

Odnośniki

Filet drobiowy z sosem śmietanowo-pieczarkowym, Potrawy mięsne

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Filet drobiowy z sosem śmietanowo-pieczarkowym

Składniki:

·         gruby makaron

·         dwa filety z piersi kurczaka

·         1/2 kg pieczarek

·         szklanka śmietany 18%

·         oliwa z oliwek

·         nać pietruszki

·         zioła prowansalskie

·         sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

Piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę przysmażamy na oliwie z oliwek, aż do chwili gdy nabiorą złocistego koloru, przy jednoczesnym zachowaniu miękkości i soczystości.

Osobno dusimy pokrojone na plasterki pieczarki do momentu, aż wypuszczą soki.

Mięso mieszamy z pieczarkami i pozwalamy im przez około 5 minut wspólnie się podgotować, aby posmak pieczarki przeniknął drób.

Następnie dodajemy śmietanę tworząc aksamitny sos, który dodatkowo możemy przyprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi wedle własnego upodobania. Całość podajemy wraz z grubym makaronem lub świderkami albo muszelkami przyozdobione nacią z pietruszki.

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • gbp.keep.pl