Filet drobiowy z sosem śmietanowo-pieczarkowym, Potrawy mięsne
[ Pobierz całość w formacie PDF ] Filet drobiowy z sosem śmietanowo-pieczarkowym Składniki: · gruby makaron · dwa filety z piersi kurczaka · 1/2 kg pieczarek · szklanka śmietany 18% · oliwa z oliwek · nać pietruszki · zioła prowansalskie · sól, pieprz Sposób przyrządzania: Piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę przysmażamy na oliwie z oliwek, aż do chwili gdy nabiorą złocistego koloru, przy jednoczesnym zachowaniu miękkości i soczystości. Osobno dusimy pokrojone na plasterki pieczarki do momentu, aż wypuszczą soki. Mięso mieszamy z pieczarkami i pozwalamy im przez około 5 minut wspólnie się podgotować, aby posmak pieczarki przeniknął drób. Następnie dodajemy śmietanę tworząc aksamitny sos, który dodatkowo możemy przyprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi wedle własnego upodobania. Całość podajemy wraz z grubym makaronem lub świderkami albo muszelkami przyozdobione nacią z pietruszki.
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plgbp.keep.pl
|