Odnośniki
- Indeks
- Filety z kurczaka z pieczarkami zapiekane z serem, Przepisy domowe
- Fale Dunaju(1), Przepisy na ciasta i wiele innych
- Fale Dunaju z czereśniami z likieru, Przepisy
- Faszerowana szynka w galarecie, przepisy, najnowsze
- Fettuccine z tuńczykiem i szparagami, Przepisy do wideoprzepisów P.B
- Filety z kurczaka pysznie nadziane, przepisy
- Faszerowana rolada drobiowa, przepisy
- Faworki czyli chrust, Przepisy
- Faworki, PRZEPISY ciastka,ciasta
- Feta smażona z ziołami(1), przepisy(2)
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- commandos.opx.pl
|
Ferero Roche, przepisy kulinarne
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Ferero Roche Ciasto: ½ szklanki oleju, ½ szklanki zimnej wody, 3 łyżki kakao, 1 szklanka cukru – rozpuścić na małym ogniu i ostudzić. Zimną masę dobrze rozbić końcówkami robota z łyżeczką soku z cytryny. Następnie dodać 1⅕ szklanki mąki, łyżeczkę proszku do pieczenia, odrobinę sodki oraz 1 łyżeczkę soli i 5 żółtek (dodawać po jednym, dokładnie utrzeć, na koniec dodać ubitą pianę z białek). Upiec placek. Masa: 2 tabliczki (po 100g) czekolady gorzkiej, 2 opakowania „śnieżki” na mleko, ½L śmietany kremówki, 200g orzechów włoskich drobno posiekanych. Czekoladę rozpuścić na wolnym ogniu, ciągle mieszając. Gdyby czekolada zaczęła się krystalizować dodać do niej 2-3 łyżki mleka i dokładnie wymieszać. Kremówkę ubić, dodawać do niej stopniowo obie „śnieżki” i dalej ubijać. Następnie delikatnie połączyć z przestudzoną czekoladą. Na koniec dodać orzechy i wszystko delikatnie wymieszać. Na pierwszy blat biszkoptu wyłożyć ¾ kremu i przykryć drugim blatem ciasta. Pozostały krem rozsmarować na wierzchu i całość posypać pozostawionymi orzechami. Można też polać polewą czekoladową.
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plgbp.keep.pl
|