Ferero Roche

image Indeks       image Finanse,       image Finanse(1),       image Filozofos,       image Fesenjan,       image Fenix,       

Odnośniki

Ferero Roche, przepisy kulinarne

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Ferero Roche

Ciasto: ½ szklanki oleju, ½ szklanki zimnej wody, 3 łyżki kakao,             1 szklanka cukru – rozpuścić na małym ogniu i ostudzić. Zimną masę dobrze rozbić końcówkami robota z łyżeczką soku z cytryny. Następnie dodać 1⅕ szklanki mąki, łyżeczkę proszku do pieczenia, odrobinę sodki oraz 1 łyżeczkę soli i 5 żółtek (dodawać po jednym, dokładnie utrzeć, na koniec dodać ubitą pianę z białek). Upiec placek.

 

Masa: 2 tabliczki (po 100g)  czekolady gorzkiej, 2 opakowania „śnieżki” na mleko, ½L śmietany kremówki, 200g orzechów włoskich drobno posiekanych.

Czekoladę rozpuścić na wolnym ogniu, ciągle mieszając. Gdyby czekolada zaczęła się krystalizować dodać do niej 2-3 łyżki mleka i dokładnie wymieszać. Kremówkę ubić, dodawać do niej stopniowo obie „śnieżki” i dalej ubijać. Następnie delikatnie połączyć z przestudzoną czekoladą. Na koniec dodać orzechy i wszystko delikatnie wymieszać. Na pierwszy blat biszkoptu wyłożyć ¾ kremu i przykryć drugim blatem ciasta. Pozostały krem rozsmarować na wierzchu i całość posypać pozostawionymi orzechami. Można też polać polewą czekoladową.

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • gbp.keep.pl