Faszerowany kurczak

image Indeks       image Finanse,       image Finanse(1),       image Filozofos,       image Fesenjan,       image Fenix,       

Odnośniki

Faszerowany kurczak, Przepisy Macka Kuronia, przepisy gastronomiczne

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Faszerowany kurczak

 

Składniki na 8 porcji:

kurczak (2 kg)

30 dag kaszy gryczanej

20 dag boczku

20 dag pieczarek

2 jaja

3 szklanki Rosołu z kury Zupy Dodaj WINIARY

cebula

3 łyżki masła

łyżeczka suszonej natki

4 łyżki oleju

Jarzynka WINIARY

sól, pieprz

 

Kurczaka natrzyj Jarzynką. Teraz zagotuj rosół, wsyp kaszę, ugotuj ją na sypko i przestudź.

Cebulę obierz i posiekaj. Pieczarki oczyść, potem pokrój na drobne kawałki. Na łyżce masła zeszklij cebule, dodaj pieczarki i boczek, wszystko razem smaż 5 minut.

 

Teraz rozbij jajka. Żółtka wymieszaj z ugotowaną kaszą, resztą masła, pieczarkami, boczkiem, cebulą i natką. Całość przypraw do smaku solą i pieprzem. Białka ubij na sztywną pianę, delikatnie wymieszaj z kaszą.

 

Kurczaka wypełnij przygotowanym farszem i dokładnie zszyj. W brytfannie rozgrzej olej, włóż kurczaka, zrumień. Następnie podlej odrobiną wody i piecz 1,5 godziny w temperaturze 175°C. Często polewaj sosem.

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • gbp.keep.pl