Faszerowany kurczak, Przepisy Macka Kuronia, przepisy gastronomiczne
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Faszerowany kurczak Składniki na 8 porcji: kurczak (2 kg) 30 dag kaszy gryczanej 20 dag boczku 20 dag pieczarek 2 jaja 3 szklanki Rosołu z kury Zupy Dodaj WINIARY cebula 3 łyżki masła łyżeczka suszonej natki 4 łyżki oleju Jarzynka WINIARY sól, pieprz Kurczaka natrzyj Jarzynką. Teraz zagotuj rosół, wsyp kaszę, ugotuj ją na sypko i przestudź. Cebulę obierz i posiekaj. Pieczarki oczyść, potem pokrój na drobne kawałki. Na łyżce masła zeszklij cebule, dodaj pieczarki i boczek, wszystko razem smaż 5 minut. Teraz rozbij jajka. Żółtka wymieszaj z ugotowaną kaszą, resztą masła, pieczarkami, boczkiem, cebulą i natką. Całość przypraw do smaku solą i pieprzem. Białka ubij na sztywną pianę, delikatnie wymieszaj z kaszą. Kurczaka wypełnij przygotowanym farszem i dokładnie zszyj. W brytfannie rozgrzej olej, włóż kurczaka, zrumień. Następnie podlej odrobiną wody i piecz 1,5 godziny w temperaturze 175°C. Często polewaj sosem. ...
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plgbp.keep.pl
|