Fasolka po bretońsku(1), PRZEPISY ,KULINARIA
[ Pobierz całość w formacie PDF ] Fasolka po bretońsku ¼ kg ---- fasoli 2 --------- cebule 3 -------- goździki 1 -------- ząbek czosnku 20 dag -- boczku 20 dag ---- kiełbasy 2 łyżki ---koncentratu pomidorowego natka, liść laurowy, majeranek, sól, pieprz Fasolę zalać wodą, zagotować i odcedzić. Zalać wrzątkiem, włożyć cebulę z wbitymi goździkami, posiekany czosnek, liść laurowy, kilka gałązek natki. Gotować do miękkości, pod koniec posolić. Drugą cebulę posiekać. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, gdy wytopi się tłuszcz, zrumienić cebulę. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażyć. Z fasoli wyjąć cebulę, natkę i liść laurowy, wymieszać z koncentratem, podsmażonym boczkiem i kiełbasą. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Podgrzać ...
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plgbp.keep.pl
|