Odnośniki
- Indeks
- Filety z kurczaka w figach i miodzie, PRZEPISY KULINARNE ALKOHOLE I NIE TYLKO, Mięso - drób(6)
- Filety z kurczaka na szpinaku, PRZEPISY KULINARNE ALKOHOLE I NIE TYLKO, Mięso - drób(6)
- Filety z kurczaka z pieczarkami zapiekane z serem, Przepisy domowe
- Filety rybne duszone z warzywami, Kulinaria
- Filety z kury lub kaplona na grzance, drób
- Filety z kurczaka pysznie nadziane, przepisy
- Filety z jagnieciny z ryzem i mlekiem, baranina
- Factsheet, Seven by Antony Bruno Level 4 Penguin Readers + audio
- Fakty i mity 02.2011, gazety
- Fiat Punto 112007 - instrukcja obsługi, Fiat
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- miguel.keep.pl
|
Filety panierowane w orzechach,
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Filety panierowane w orzechach Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 50 min. 500 g piersi z kury lub kurczaka, 120 g luskanych orzecow wloskich, 4 lyzki maki kartoflanej, 3 bialka, 25 ml sherry, olej lub sklarowane maslo do smazenia, sol, pieprz.
1. Oczyszczone z blony i tluszczu piersi umyc, osuszyc, pokroic w poprzek na plastry grubosci 1 cm. 2. Nastepnie przelozyc do miseczki, posolic, wlac sherry, wymieszac i odstawic na 20 min. 3. Orzechy drobno posiekac. Bialka ubic na sztywna piane, wymieszac z maka kartoflana. Dodac orzechy, delikatnie wymieszac. 4. Pokrojone filety wyjac z miseczki, osaczyc, obtoczyc w mieszaninie piany, maki i orzechow. 5. Olej rozgrzac mocno na patelni. Wkladac filety i smazyc na zloty kolor (ok. 3 min z kazdej strony). 6. Wyjac, osaczyc z tluszczu, przelozyc na polmisek. Przed podaniem doprawic pieprzem i ewentualnie posolic.
Źródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 31 "Drób", strona 56. ...
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plgbp.keep.pl
|