Odnośniki
- Indeks
- Filet z pangi w warzywach z grilla, kulinarnie, przepisy z Biedronki
- Filety rybne duszone z warzywami, Kulinaria
- Farsz warzywny z beszamelem, Jedzonko
- Fasolki - Zuzia lalka nie duża(1), KARAOKE
- Fasolka po bretonsku(1), Kulinaria, DANIA OBIADOWE
- Fasolka po bretońsku - Moje..., dania
- Fasolka po bretońsku(1), PRZEPISY ,KULINARIA
- Fettuccine z tuńczykiem i szparagami, Przepisy do wideoprzepisów P.B
- FiM 15-08, tygodniki
- Feel Da House 006 Tracklist, Moje Sety
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- emily.opx.pl
|
Fasolka szparagowa w ostrym sosie, WARZYWA I OWOCE(15)
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Fasolka szparagowa w ostrym sosie
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 20 min. 500 g fasolki szparagowej, 2 cebulki dymki, 6 zabkow czosnku, 150 ml bulionu miesnego, 1 lyzka sosu sojowego, 1 lyzka sherry, 1 lyzeczka cukru, szczypta soli, 3 lyzki oleju do smazenia, 25 g masla do smazenia.
1. Fasolke umyc, odciac konce strakow i pokroic na kawalki dlugosci ok. 4 cm. Zalac bulionem i gotowac na wolnym ogniu, stale mieszajac, dopoki bulion prawie calkowicie nie odparuje. 2. Cebulki i czosnek obrac i drobno posiekac. 3. Na patelni rozgrzac maslo i olej. Dodac poszatkowane cebulki i czosnek. Osolic i smazyc, ciagle mieszajac, przez 30 sek. 4. Dodac obgotowana fasolke i dokladnie wymieszac z goracym tluszczem. Dodac cukier, sos sojowy i sherry. Smazyc dalej, ciagle mieszajac, przez 1 min. 5. Podawac od razu.
Źródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 1 "Kuchnia chińska", strona 38. ...
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plgbp.keep.pl
|