Odnośniki
- Indeks
- Fasolka szparagowa w ostrym sosie, WARZYWA I OWOCE(15)
- Filet z pangi w warzywach z grilla, kulinarnie, przepisy z Biedronki
- Fasola mung, WARZYWA I OWOCE(15)
- Faszerowane pomidory i papryki, WARZYWA I OWOCE(6)
- Filety rybne duszone z warzywami, Kulinaria
- Fasola mung, WARZYWA I OWOCE(9)
- Fasola mung, WARZYWA I OWOCE(4)
- Filcowanie na mokro, Filcowanie
- Fiery World I, Theo
- File 1A food, English, # vocabulary
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- emily.opx.pl
|
Farsz warzywny z beszamelem, Jedzonko
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Farsz warzywny z beszamelem · 1 bakłażan, · 1 cukinia, · 1 czerwona papryka, · 1 czerwona cebula, · 1 marchewka, · 80g masła, · mąka, · mleko, · sól, pieprz, gałka muszkatołowa, curry Cukinię i bakłażana kroimy w pół plasterki, solimy i odstawiamy na 10 minut. Z papryki usuwamy gniazda nasienne, kroimy ją na ćwiartki, a następnie na paseczki. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzewamy 30g masła. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojona w piórka cebulę i startą marchewkę. Podsmażamy je 2 – 3 minuty, po czym dodajemy paprykę. Bakłażana i cukinię osuszamy papierowym ręcznikiem z gorzkiego płynu, po czym wrzucamy na patelnię. Całość solimy, doprawiamy pieprzem i curry i do miękkości. Przygotowujemy beszamel – z pozostałego masła i mąki robimy zasmażkę. Następnie doprawiamy ją solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gdy tylko zasmażka zacznie łapać kolor, chwytamy za rózgę i powoli zaczynamy dodawać mleko, cały czas mieszając. Beszamel powinien mieć gęstą, ale wciąż lejącą się konsystencję. Dodajemy beszamel do warzyw i dokładnie mieszamy ...
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plgbp.keep.pl
|