Faszerowana szynka w galarecie, przepisy, najnowsze
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Faszerowana szynka w galarecie Składniki• 0,5 litra wywaru rosołowego • Żelatyna • 25dkg sera białego • 2 łyżeczki chrzanu ze słoika • 1 przyprawa do sałatki • 1 łyżka natki koperku • 1 łyżeczka pokrojonej cebuli • 10 plasterków szynki konserwowej • Kilka pieczarek marynowanych • Groszek z puszki Etapy przygotowania1. Żelatynę rozpuszczamy w wywarze rosołowym zgodnie z instrukcją podaną na torebce. Wywar studzimy. 2. Ser biały, przyprawa do sałatki (koperkowa jest najlepsza), chrzan, cebulka i natka koperku wsypujemy razem do miski i mieszamy dokładnie. Można przyprawić masę serową solem i pieprzem, gdyby było za mało doprawione. 3. Przygotowujemy miskę- najlepiej przeźroczystą- i układamy w niej rulony szynki z faszerowanym serem. Na zdjęciu jest pokazane jak to robić. 4. Gdy miskę zapełnimy, układamy pokrojone pieczarki oraz groszek i natkę pietruszki lub koperku. Można także dodać różyczki zrobione z ugotowanej marchewki. 5. Gotową kompozycję zalewamy zimnym wywarem z rosołu. Pozostawiamy miskę na kilka godzin aby galaretka stężała. Można włożyć do lodówki na około godzinę.
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plgbp.keep.pl
|