Faszerowana szynka w galarecie

image Indeks       image Finanse,       image Finanse(1),       image Filozofos,       image Fesenjan,       image Fenix,       

Odnośniki

Faszerowana szynka w galarecie, przepisy, najnowsze

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Faszerowana szynka w galarecie

Składniki

• 0,5 litra wywaru rosołowego

• Żelatyna

• 25dkg sera białego

• 2 łyżeczki chrzanu ze słoika

• 1 przyprawa do sałatki

• 1 łyżka natki koperku

• 1 łyżeczka pokrojonej cebuli

• 10 plasterków szynki konserwowej

• Kilka pieczarek marynowanych

• Groszek z puszki

 

Etapy przygotowania

1. Żelatynę rozpuszczamy w wywarze rosołowym zgodnie z instrukcją podaną na torebce. Wywar studzimy.
2. Ser biały, przyprawa do sałatki (koperkowa jest najlepsza), chrzan, cebulka i natka koperku wsypujemy razem do miski i mieszamy dokładnie. Można przyprawić masę serową solem i pieprzem, gdyby było za mało doprawione.
3. Przygotowujemy miskę- najlepiej przeźroczystą- i układamy w niej rulony szynki z faszerowanym serem. Na zdjęciu jest pokazane jak to robić.
4. Gdy miskę zapełnimy, układamy pokrojone pieczarki oraz groszek i natkę pietruszki lub koperku. Można także dodać różyczki zrobione z ugotowanej marchewki.
5. Gotową kompozycję zalewamy zimnym wywarem z rosołu. Pozostawiamy miskę na kilka godzin aby galaretka stężała. Można włożyć do lodówki na około godzinę.

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • gbp.keep.pl