Odnośniki
- Indeks
- Fasolki - Zuzia lalka nie duża(1), KARAOKE
- Fasolka po bretonsku(1), Kulinaria, DANIA OBIADOWE
- Fasolka po bretońsku - Moje..., dania
- Fasolka po bretońsku(1), PRZEPISY ,KULINARIA
- Filetowanie skrzydełek drobiowych2, przepisy kucharskie, Kuchnia , kulinaria, przepisy
- Fettuccine z tuńczykiem i szparagami, Przepisy do wideoprzepisów P.B
- Fish Cookery, Kuchnia Cooking and Food
- FeastTipsClass, Kuchnia Cooking and Food
- Fataya, kuchnia
- Fizyka egzamin, Nawigacja
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- emily.opx.pl
|
Fasolka szparagowa - sałatka, KUCHNIA
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Fasolka szparagowa – spora garść 4 jajka 2 pomidory Feta – pół opakowania Apetiny. Do sałatek jest w porządku. Kapary
Sos Oliwa, sok z cytryny, musztarda Dijon, musztarda gruboziarnista, ciut octu winnego (niekoniecznie), pieprz, sól (niewiele), swieży tymianek
Fasolkę gotować 15 minut Jaka ugotować na twardo Pomidory obrać ze skórki
Wszystkie składniki wymieszać, polać sosem i zajadać. Dobrze wchodzi w ciepłe dni.
============================================================ Fasolka po katalońsku Nie wiem ile tak na prawdę ta potrawa ma wspólnego z Katalonią, ale wiem, że jest pyszna i jeśli na prawdę jada się tam takie dania, to z całą pewnością mogłabym tam zamieszkać, albo przynajmniej wybrać się tam na wakacje ;) Składnikami i wyglądem przypomina pokazane tutaj wcześniej , ale smakuje inaczej, dzięki dodatkowi cebuli, czosnku i pomidorów. Tak jak wcześniej wspomniane ziemniaki z fasolką, tak i ta potrawa kojarzy mi się z ciepłem, latem i warzywami z własnego ogrodu. Składniki: - fasolka szparagowa - 3-4 średnie pomidory lub pomidorki koktajlowe - 2 średnie cebule - 2 ząbki czosnku - 4 średnie młode ziemniaki - pęczek szczypiorku - sól, pieprz, słodka papryka Fasolkę wrzucić do przyprawionego szczyptą soli i cukru wrzatku, gotować ok. 20 minut, wyjąć, osączyć, ostudzić. Odkroić końcówki i pokroić każdy strąk na trzy części. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, duże pomidory obrać i pokroić w kostkę. Ziemniaki pokroić na cienki słupki, usmażyć jak frytki. Na oleju zezłocić posiekane cebule i czosnek, dodać ziemniaki i fasolkę, przyprawić solą, pieprzem i papryką, chwilę razem smażyć, dorzucić pomidory, wymieszać. Na talerzu posypać szczypiorkiem. ========================================================== Składniki: · fasolka szparagowa (dałam ok 500 gram) · 3 - 4 średnie pomidory lub pomidorki koktajlowe · 2 średnie cebule · 2 ząbki czosnku · seler · szczypiorek · sól, pieprz, słodka papryka Fasolkę opłukać. Zagotować w garnku wodę, posolić, wrzucić fasolkę i gotować ok. 20 minut, następnie odlać, ostudzić, obrać i pokroić na części. Seler obrać i przygotować z niego . Pomidora pokroić w kostkę (pomidorki koktajlowe na pół).Następnie posiekać cebulę i czosnek, podsmażyć na oleju, wrzuci fasolkę i seler, przyprawy, wszytko razem dobrze wymieszać i chwile smażyć. Następnie odciąć źródło ciepła, przełożyć do głębokiego naczynia, wymieszać z pomidorkami. Na talerzu posypać szczypiorkiem. Smacznego!
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plgbp.keep.pl
|