X

     Fasolka po bretonsku(1)

image Indeks       image Finanse,       image Finanse(1),       image Filozofos,       image Fesenjan,       image Fenix,       

Odnośniki

Fasolka po bretonsku(1), Kulinaria, DANIA OBIADOWE

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Fasolka po bretonsku -inaczej

2 puszki bialej fasoli najlepiej takiej gotowej ale jak ktos lubi to moze byc Jasiek to wtedy przygotowac fasole jak na zwykla fasolke po bretonsku
2 czerwone papryki
2 duze cebule
2 czubate lyzki przecieru pomidorowego
1 kg kielbasy dobrej tzn. jaka kto lubi
5-10 zabkow czasnkow- tez jak kto lubi
oliwy
lyzka maki pszennej
0,5 lyzeczki papryki ostrej i slodkiej
0,5 lyzeczki tymianku-ja dodaje suchy
sol i pieprz swiezo zmielony

Papryke, cebule, czosnek pokroic na dowolnej ilosci kawalki. Kielbase rowniez ja kroje w nie cienkie plasterki a potem jeszcze raz na pol.
Rozgrzac na patelni olej, wrzucic cebule smazyc na srednim ogniu az sie zaszkli. Teraz dodaje kielbase i razem wszystko smaze jak juz kielbasa bedzie podsmazona dodaje czosnek i uwazam zeby sie nie przypalil. W trakcie smazenia najlepiej przygotowac sos: przecier pomidorowy zmieszac z przyprawami, polowa szklanki wody i maki.
Do kielbasy wlac cala zawartosc puszek, zalac sosem wszystko dokladnie wymieszac i dusic tak ze 30 min. Mozna rowniez wstawic do nagrzanego piekarnika do 18 stopni tak na okolo 25 min. Kiedy juz jest gotowe wszystko posypuje natka pietruszki (jak kto lubi) no i do tego pajda dobrej bulki a i kieliszek czerwonego wina pasuje doskonale.

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • gbp.keep.pl

  • Drogi użytkowniku!

    W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.

    Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.

     Tak, zgadzam się na nadanie mi "cookie" i korzystanie z danych przez Administratora Serwisu i jego partnerów w celu dopasowania treści do moich potrzeb. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

     Tak, zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora Serwisu i jego partnerów w celu personalizowania wyświetlanych mi reklam i dostosowania do mnie prezentowanych treści marketingowych. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

    Wyrażenie powyższych zgód jest dobrowolne i możesz je w dowolnym momencie wycofać poprzez opcję: "Twoje zgody", dostępnej w prawym, dolnym rogu strony lub poprzez usunięcie "cookies" w swojej przeglądarce dla powyżej strony, z tym, że wycofanie zgody nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania na podstawie zgody, przed jej wycofaniem.