Odnośniki
- Indeks
- Filet z pangi w warzywach z grilla, kulinarnie, przepisy z Biedronki
- Filety rybne duszone z warzywami, Kulinaria
- Farsz warzywny z beszamelem, Jedzonko
- FiM 15-08, tygodniki
- Fasolka szparagowa w ostrym sosie, WARZYWA I OWOCE(1)
- Faszerowane pomidory i papryki, WARZYWA I OWOCE(6)
- Falafel, WARZYWA I OWOCE(13)
- Fiszki Reni, 4 Fiszki od Reni
- Feliks W.Kres Księga Całości 6 - Tarcza Szerni 2 (m76), ebook
- FightClub, Video
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- emily.opx.pl
|
Fasola mung, WARZYWA I OWOCE(15)
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Fasola mung Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 3 godz. 200 g fasoli mung, 300 g zielonej fasolki szparagowej, 3 lodygi selera naciowego, 300 g fenkulow, 1 zabek czosnku, 3 lyzki bialego wina, 2 lyzki oliwy z oliwek, 500 ml wywaru jarzynowego (ze swiezych jarzyn), sol, pieprz, 1 lyzka pokrojonej swiezej miety do przybrania.
1. Fasole mung oplukac, zalac woda, moczyc 2 godz. 2. Fasolke szparagowa, fenkuly i seler naciowy umyc. Z fasolki odciac konce i przeciac na pol. Fenkuly pokroic w plasterki. Seler naciowy pokroic na kawalki (3 cm). Czosnek obrac, drobno posiekac. 3. W garnku rozgrzac dobrze oliwe, smazyc czosnek 1 min. Wlozyc fenkuly, fasolke szparagowa i seler. Dusic na malym ogniu pod przykryciem 5 min. Dodac odcedzona fasole mung, snazyc jeszcze 3 min. Wlac wywar i wino. Zagotowac i przykryc. Gotowac na malym ogniu ok. 20 min. Doprawic sola i pieprzem. 4. Gotowa fasole posypac mieta. Podawac z kuskusem, ryzem lub makaronem sojowym.
Źródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 41 "Kuchnia wegetariańska", strona 36. ...
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plgbp.keep.pl
|